2016. március 16., szerda

Húsvéti sütireceptek

 Almakrémes répatorta

Hozzávalók:
A tésztához: 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 28 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1/2 kávéskanál szódabikarbóna, 10 dkg apróra tört pirított dió, 1 teáskanál só, 4 tojás, 2,5 dl olaj, 35 dkg sárgarépa lereszelve, 1 db alma lereszelve
A krémhez: 1 csomag tejszín ízű pudingpor, 6 dkg cukor, 3 db alma lereszelve, 4 dl tej, 1 dl almalé a lereszelt almából facsarva
Elkészítés: A száraz hozzávalókat elkeverjük, majd hozzáadjuk az olajjal kikevert tojásokat, a répareszeléket és az almát. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon 40 percig sütjük. A pudingport a cukorral elkeverjük az almalében, majd a felforralt tejhez adjuk, és sűrűre főzzük. A végén hozzáadjuk a reszelt almát, és hagyjuk kihűlni. A tortát 3 lapra vágjuk, és megtöltjük a krémmel. Tetszés szerint díszítjük.

 






Répa veteményes

Hozzávalók:: - Citromos nápolyi
                     - Csoki krém vagy csoki puding
                     -  Narancssárga és zöld gumicukor   
Elkészítés
1. Citromos nápolyiból készítsük el a veteményest (Formáljunk belőle oldalára állítva egy téglalapot)

2. Töltsük meg csoki krémmel, vagy csoki pudinggal.

3. A narancs sárga gumicukorból formázzunk a sárgarépát, a zöldből pedig a szárát.
4. A répaformát ketté vágjuk és bele dugjuk a zöldjét



Forrás: http://babamamaklubgyuron.freewb.hu/receptek-gyerekeknek/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése