Húsvéti sütik
Sütés nélküli csokoládés-epres pite recept
Hozzávalók:
Az alaphoz:
·
200
g Oreo keksz
·
60
g vaj (olvasztott)
A krémhez :
·
160
étcsokoládé (45-59%-os)
·
150
ml habtejszín (30-32%-os)
A díszítéshez:
·
7
szem eper (friss)
·
10
g csokoládé – fehér
1.
Az Oreo kekszet aprítógépben őröljük finom szemcséjűre, majd öntsük hozzá
az olvasztott vajat és keverjük jól el a masszát.
2.
Egy 20 cm átmérőjű sütőforma aljába vágjunk sütőpapírt (így könnyen
kifordíthatjuk majd az alapot a formából), majd nyomkodjuk bele az oreos
masszát. Simítsuk el a forma alján, egyenletesen, illetve kb. 1.5 cm
magasságban a forma szélén is. Tegyük 30-40 percre hűtőbe, hogy megdermedjen a
vajas keksz.
3.
A tejszínt forraljuk fel és öntsük a csokoládéra. Várjunk 1-2 percet,
hogy kicsit olvadjon a csoki, majd keverjük addig amíg homogén állagú lesz a
"krém".
4.
Vegyük ki a formát a hűtőből és öntsük a tejszínes csokoládét, az oreos
alapra. Egyenletesen simítsuk el a csokit.
5.
Az epreket vágjuk félbe és nyomkodjuk bele enyhén a csokirétegbe. Szórjuk
meg a tetejét apróra vágott fehér csokival és legalább 2 órára tegyük hűtőbe,
hogy megdermedjen.
6.
Meleg vizes késsel szépen szeletelhető. :)
Mennyei, finom édesség!
Készítette:Sebestyén Nikolett
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése