2016. március 23., szerda

Húsvéti sütik

Húsvéti sütik

Sütés nélküli csokoládés-epres pite recept


Hozzávalók:
Az alaphoz:
·        200 g Oreo keksz
·        60 g vaj (olvasztott)
     
       A krémhez :
·        160  étcsokoládé (45-59%-os)
·        150 ml habtejszín (30-32%-os)

A díszítéshez:
·        7 szem eper (friss)
·        10 g csokoládé – fehér


1.

Az Oreo kekszet aprítógépben őröljük finom szemcséjűre, majd öntsük hozzá az olvasztott vajat és keverjük jól el a masszát.



2.
Egy 20 cm átmérőjű sütőforma aljába vágjunk sütőpapírt (így könnyen kifordíthatjuk majd az alapot a formából), majd nyomkodjuk bele az oreos masszát. Simítsuk el a forma alján, egyenletesen, illetve kb. 1.5 cm magasságban a forma szélén is. Tegyük 30-40 percre hűtőbe, hogy megdermedjen a vajas keksz.



3.
A tejszínt forraljuk fel és öntsük a csokoládéra. Várjunk 1-2 percet, hogy kicsit olvadjon a csoki, majd keverjük addig amíg homogén állagú lesz a "krém".



4.

Vegyük ki a formát a hűtőből és öntsük a tejszínes csokoládét, az oreos alapra. Egyenletesen simítsuk el a csokit.



5.
Az epreket vágjuk félbe és nyomkodjuk bele enyhén a csokirétegbe. Szórjuk meg a tetejét apróra vágott fehér csokival és legalább 2 órára tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.



6.
Meleg vizes késsel szépen szeletelhető. :)



Mennyei, finom édesség!



Készítette:Sebestyén Nikolett 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése