2016. március 16., szerda

Húsvéti keksztojás

Húsvéti keksztojás


Hozzávalók:
·        40 dkg édes darált háztartási keksz
·        20 dkg vaj vagy margarin
·        15 dkg porcukor
·        5 dkg narancslekvár
·        3 dkg kakaópor
·        szükség szerint narancslé
·        Díszítéshez:
·        kókuszreszelék
·        tortadara
·        színes szóró cukor és apró cukortojás (de be lehet vonni csokoládéval is.)


Elkészítés:

1.     A vajat vagy margarint a porcukorral és kakaóporral kikeverjük, hozzáadjuk a darált kekszet és a lekvárt, majd annyi narancslével gyúrjuk össze, hogy jól formázható masszát kapjuk. Rövid ideig pihentetjük.

2.     A masszából tetszés szerinti nagyságú fél tojásokat formálunk /én egy vizezett evőkanálba nyomkodtam be és szép tojásformája lett/, részben kókuszreszelékbe forgathatjuk, részben megszórhatjuk tortadarával, színes szórócukorral, ill. cukortojásokat nyomkodunk bele. A színeset kávékanállal készítettem és nyuszis dekorcukorral diszítettem.


Megjegyzés:
Ha felnőttek részére készítjük tegyünk bele rumot és csokoládémázzal vonjuk be. Nagyobb minyonpapírba téve mutatós és nagyon finom.

  

Forrás:http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=26149606

                                                                                              Készítette: Császár Beáta 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése