Húsvéti keksztojás
Hozzávalók:
·
40
dkg édes darált háztartási keksz
·
20
dkg vaj vagy margarin
·
15
dkg porcukor
·
5
dkg narancslekvár
·
3
dkg kakaópor
·
szükség
szerint narancslé
·
Díszítéshez:
·
kókuszreszelék
·
tortadara
·
színes
szóró cukor és apró cukortojás (de be lehet vonni csokoládéval is.)
Elkészítés:
1. A vajat vagy margarint a porcukorral
és kakaóporral kikeverjük, hozzáadjuk a darált kekszet és a lekvárt, majd annyi
narancslével gyúrjuk össze, hogy jól formázható masszát kapjuk. Rövid ideig
pihentetjük.
2. A masszából tetszés szerinti nagyságú
fél tojásokat formálunk /én egy vizezett evőkanálba nyomkodtam be és szép
tojásformája lett/, részben kókuszreszelékbe forgathatjuk, részben
megszórhatjuk tortadarával, színes szórócukorral, ill. cukortojásokat
nyomkodunk bele. A színeset kávékanállal készítettem és nyuszis dekorcukorral
diszítettem.
Megjegyzés:
Ha felnőttek részére készítjük tegyünk bele rumot és csokoládémázzal
vonjuk be. Nagyobb minyonpapírba téve mutatós és nagyon finom.
Forrás:http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=26149606
Készítette: Császár Beáta
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése